GROND

GROND

Een totaalprogramma van studeren tot schoffelen. Op zoek naar een nieuwe bodem voor onze relaties met elkaar en de aarde. 

In november 2021 zal op uitnodiging van het Dominicanenklooster in Zwolle broeder Godfrey Nzamujo te gast zijn. In Porto-Novo in Benin heeft hij een voormalige vuilstortplaats getransformeerd tot een zero-waste landbouwbedrijf die hij het Songhai Center noemde. Wat eens een plek was vol afgedankte spullen, waar door de maatschappij afgedankte mensen werkten, is nu een plek waar het begrip ‘waardeloos’ niet bestaat. Alles dient een doel in Songhai. Afval bestaat niet, mensenlevens vinden nieuwe waarde en betekenis, de grond zit vol nieuw leven. Dit is een verhaal van hoop en veerkracht. Des te meer in een tijd van ecologische crisis.

In aanloop naar de komst van broeder Godfrey, gaan we met een aantal programma’s in en om het klooster aan de slag met deze hoop en veerkracht. Want hoewel we heel blij zijn dat ‘Afrika’ naar ons toe komt om ons belangrijke, inspirerende lessen te leren, valt ook veel te ontdekken van wat dichtbij al gebeurt.

In de maanden maart - november 2021 is er programma rondom ‘GROND. Nieuwe bodem om in te groeien.’