Meeleefochtend

Meeleefochtend

MEELEEFOCHTEND

Het karakter van een meeleefochtend in het Dominicanenklooster is sinds mei ’23 drastisch veranderd. De gemeenschap van de vier broeders is namelijk verhuisd naar de Veerallee en het klooster is, behalve de kerk en oratorium, gedurende een aantal jaren niet toegankelijk vanwege verduurzaming van het gebouw.

Daardoor bidden de broeders en anderen die meebidden hun ochtendgebed (8.30 uur) aan de Veerallee, en hun avondgebed (vespers, 19.00 uur) in het Dominicanenklooster. 

Niettemin willen wij u vanuit de Veerallee gelegenheid bieden om kennis te maken met ons leven als dominicanen. Bent u geïnteresseerd, dan vragen wij u op eigen gelegenheid naar de Veerallee 21 te komen voor de ochtendgebeden (8.30 uur). Daarna volgt een gesprek met één van de broeders, dat besloten wordt met gezamenlijke koffie om 10.30 uur.

Hebt u interesse in een rondleiding in de kerk van het klooster aan de Assendorperstraat, dan laat u dat van te voren weten en gaat u op eigen gelegenheid rond 11.00 uur daarheen, waar de lekendominicaan Kees Nypels u uitgebreid de kerk kan laten zien.

U bent welkom op de tweede dinsdag van elke maand! Wilt u bij interesse contact opnemen met Wijbe Fransen (wijbefransen@dominicanenzwolle.nl)?

De broeders dominicanen te Zwolle.