Koren

Koren

De koren spelen een belangrijke rol in de vieringen van de Dominicanenkerk. Hier lees je meer over de verschillende koren en hoe je mee kunt doen.

 

Aquinokoor

Het Aquinokoor werkt afwisselend met het Thomaskoor mee aan de zondagse vieringen. Het is een gemengd koor, vernoemd naar St. Thomas van Aquino, naar wie ook het klooster en het rectoraat zijn vernoemd. Onder leiding van dirigent Mark Walter richt het Aquinokoor zich onder meer op de uitvoering van moderne klassieke sacrale muziek en de toonzettingen van muziek van Huub Oosterhuis. Repetities zijn wekelijks op vrijdagavond. 

Meer informatie en contact: info@dominicanenzwolle.nl

 

Dominicaantjes

De Dominicaantjes zijn het kinderkoor van de Dominicanenkerk. Het is een projectkoor dat bijdraagt aan enkele bijzondere vieringen, zoals de gezinsvieringen met Kerstmis en Pasen, en de Eerste Communieviering. Erik Korterink is dirigent van de Dominicaantjes.

Meer informatie en contact: info@dominicanenzwolle.nl

 

Dominicantus

Dominicantus is een klein gemengd gezelschap van geoefende zangers. Onder de bezielende leiding van René van Breukelen zingen zij in speciale vieringen, zoals de kruisweg op Goede Vrijdag en de ziekenzegen. Daarnaast zingen zij op verzoek bij speciale gelegenheden.   

Meer informatie en contact: marlouzengerink@kpnmail.nl

 

Dominicus

Het Dominicuskoor is het koor dat zijn medewerking verleent aan huwelijksvieringen en uitvaarten, alsmede voorafgaand aan Kerstmis en Pasen aan de Vieringen van Inkeer. Els Woldberg is dirigent van het Dominicuskoor (natuurlijk vernoemd naar St. Dominicus). Bij afwezigheid vanwege haar drukke beroepsmatige activiteiten worden haar werkzaamheden waargenomen door René van Breukelen, tevens dirigent van het Thomaskoor. Het Dominicuskoor repeteert elke tweede woensdagochtend van de maand.

Meer informatie en contact: ria.hofstede@kpnplanet.nl

 

Schola Dominica

De Schola Dominica legt zich toe op het zingen van gregoriaanse gezangen, liederen uit Taizé en eenvoudige koormuziek uit de Renaissance. Het gemengde (m/v) koor repeteert wekelijks op maandagavond voor enkele uitvoeringen tijdens de kerkopenstelling gedurende het jaar. De schola zoekt nog leden.

Aanmelding en contact: maikelvanvilsteren@dominicanenzwolle.nl.

 

Thomaskoor

Het Thomaskoor is een gemengd koor van ongeveer 40 zangers dat vernoemd is naar St. Thomas van Aquino, die ook de naamgever is van het klooster en het rectoraat. Om de week werkt het koor mee aan de vieringen op zondagochtend en uiteraard op hoogtijdagen door het jaar. Het repertoire bestaat niet alleen uit liederen van Oomen en Oosterhuis, maar ook uit Engelstalige en Duitstalige liederen. 

Het Thomaskoor staat onder leiding van René van Breukelen. Repetities zijn wekelijks op woensdagavond.

Meer informatie en contact: Annette de Vries (hwbd_vries@kpnmail.nl)