Jong in de kerk

Jong in de kerk

Kinderen zijn van harte welkom in onze kerk!
Hieronder vindt u ons aanbod voor jeugd en jongeren.

 

OPPAS
Voor kinderen tot ongeveer 7 jaar is er elke zondag tijdens de viering oppas in de huiskamer van de Kloosterpoort. Dat is het gebouw naast de poort (slagboom, Assendorperdijk) rechts.

Kinderen gaan dan voorafgaand aan de viering naar de oppas. Na de viering kunnen ze daar weer worden opgehaald.KLOOSTERCLUB
Voor wie: Alle kinderen vanaf groep 3 t/m groep 8
Wanneer: 1e en 3e zondag van de maand. En in de advent en 40-dagentijd élke zondag. 
Hoe: De kinderen gaan vanuit de viering naar de Kloosterpoort.
Andere zondagen zijn deze kinderen welkom in de kerk.

DATA najaar 2023: 3 sept. - 17 sept. - 1 okt. - 15 okt. - 5 nov. - 19 nov. - 3 dec. - 10 dec. - 17 dec. - 24 dec.

LET OP: Op Eerste Kerstdag en op eerste Paasdag is er geen KloosterclubANDERE ZONDAGEN
Als er geen Kloosterclub is zijn de kinderen welkom in de viering. We vinden het belangrijk dat kinderen vanaf groep 3 meer van de liturgie meemaken. Ook al begrijpen ze niet alles, ze kunnen er al op jonge leeftijd iets van ervaren. Want de viering is zoveel meer dan alleen ‘begrijpen wat er gezegd wordt’. God maakt zich kenbaar op veel verschillende manieren: misschien door het licht in de ramen, door de klanken van het orgel of in een mooi lied. Misschien in de oogopslag van de voorganger tijdens het bidden of in het kneepje in je hand van je moeder.

Natuurlijk kan de viering soms (te) lang duren voor een kind en daarom zijn er in de schuifkast achter in de kerk geschikte leesboekjes en puzzels.

 

KLOOSTERBENDE
Elke eerste vrijdag van de maand komen we bij elkaar in het klooster. We spelen spelletjes, praten over verschillende thema's of gaan de stad in om iets goeds te doen voor mens en natuur. Dit jaar hebben we het over de Dominicanen en bespreken we Dominicaanse thema's zoals nieuwsgierigheid, compassie, waarheid en democratie. In de even maanden eten we vooraf samen. Dan beginnen we al 18.30 uur. Heb jij interesse? Aarzel niet om contact met ons op te nemen via de mail info@dominicanenzwolle.nl of gewoon langs te komen!
Voor alle nieuwsgierige 11- tot 15-jarigen
Wanneer: elke eerste vrijdag van de maand
Hoe laat:
In september, november, januari, maart en mei van 19.00 tot 21.00 uur.
In oktober, december, februari, maart en juni van 18.30 tot 21.00 uur

 

CHURCHCHILL
Vanaf dit jaar is er weer een 15+ groep! In oktober, december, februari, april en juni komen we op vrijdagavond bij elkaar in het klooster. We beginnen om 18.30 met gezamenlijk eten. Verder hebben we het vooral gezellig en bespreken we dominicaanse thema's zoals ontvankelijkheid, compassie en mystiek. Dit gebeurt natuurlijk interactief en jouw inbreng wordt altijd gewaardeerd. Heb jij interesse? Neem vooral contact op met ons via de mail info@dominicanenzwolle.nl of kom gewoon langs! Kom je liever niet alleen? Vrienden zijn ook altijd welkom.
Hoe laat: van 18.30 tot 21.00 uur

 

EERSTE COMMUNIE 
In een op hun leeftijd afgestemd programma bereiden we kinderen hierop voor. We geven een goede aanzet om kinderen te doen groeien in hun gelovig denken en zijn. Speels en grappig, zinvol en ongedwongen. Voor kinderen uit groep 4.
1e communieviering: 21 april 2024

Voor informatie kunt u contact opnemen met: Josephine van Pampus | 038 425 44 00 

 

GROEIZEGEN
Achtstegroepers staan voor grote veranderingen: de puberteit en de middelbare school staan voor de deur. In een feestelijke viering helpen we deze kinderen op weg door ze te zegenen. Onder leiding van een enthousiaste groep vrijwilligers wordt er, voor de kinderen én voor de ouders, in aanloop naar deze viering een aantal bijeenkomsten georganiseerd.
Aan de hand van het thema “Ik spring… maar niet alleen!” wordt aan deze avonden op een leuke en gezellige manier vorm gegeven.
Groeizegen-viering: 2 juni 2024
Voor meer informatie: Corinne van Nistelrooij | 038 425 44 00