Theater - De Thuistribune

Tickets bestellen: Theater - De Thuistribune

Het is niet meer mogelijk om tickets te bestellen voor dit evenement omdat het reeds heeft plaatsgevonden.

Theater - De Thuistribune

Theater - De Thuistribune

In samenwerking met theatercollectief Illustere Figuren programmeert Dominicanen Zwolle de voorstelling ‘De Thuistribune’. Een voorstelling over de vooroordelen die je hebt over anderen, over andere groepen in de samenleving. Wat vind je bijvoorbeeld van studentenverenigingen, de Rotary, motorclubs, voetbalclubs? Wat vind je van kloosterlingen?

Als we naar onszelf kijken, zien we een vat vol tegenstrijdigheden. Kijken we naar de ander, dan zien we vaak maar één ding.

Illuster Figuur Raymond Muller merkt dat in zijn dagelijks leven volop. Want als acteur en schrijver behoort hij volgens sommigen tot de 'linkse elite', maar daar tegenover staat dat hij fanatiek supporter is van voetbalclub Cambuur. Het zijn twee werelden die elkaar niet begrijpen. Raymond probeert de verschillende groepen uit alle macht met elkaar te verbinden, want in hemzelf is dat immers prima gelukt. Tenminste, dat wil hij zelf graag geloven.

Theatercollectief Illustere Figuren speelt De Thuistribune, een muzikale voorstelling over bier, tutu’s en andere vooroordelen. Een voorstelling over de kloof tussen verschillende groepen in de maatschappij, loopgraafdiscussies, opgetrokken muren, dichte deuren. Maar vooral ook een voorstelling over onvoorwaardelijke vriendschap en de meerstemmigheid in jezelf en in de ander.

za 18 mei | 20.00 | Dominicanenkerk (koorgedeelte) | €12,50