Kloostercollege met Godfrey Nzamujo en Meino Smit

Toen Godfrey Nzamujo vanuit Amerika terugkeerde naar het continent van zijn geboorte, verbaasde hij zich over wat hij aantrof: “van oost naar west zag ik mooie rivieren, een Afrika dat rijk was aan mogelijkheden, maar ik werd verschrikkelijk boos en gefrustreerd omdat ik me afvroeg hoe zo'n rijk continent zo arm kon zijn.”  

Als dominicaan liet broeder Godfrey zich inspireren door Dominicus, die zei: ‘studeer, bid en deel de vruchten ervan met je broeders om hen te bevrijden’. Dus zette broeder Godfrey de schep in het stuk grond dat hij in 1985, na lang aandringen, door de lokale overheid in toegewezen kreeg. Het was een stortplaats waar zelfs geen onkruid groeide. 

Toch ontstond juist daar het Songhai center: een innovatiefecologisch zero-waste landbouwcentrum. Voormalig voorzitter van de Verenigde Naties Ban Ki-Moon was er te gast en zichtbaar geëmotioneerd door wat hij er aantrof: 'Ik had nooit gedacht dat ik dit te zien zou krijgen.’ 

Dit verhaal van hoop, leven en veerkracht brengt broeder Godfrey mee naar Zwolle. Hij is een week te gast in het Dominicanenklooster en op vrijdag kun je hem horen spreken tijdens het Kloostercollege. Tijdens de avond krijgt hij bijval van boer en onderzoeker Meino Smit die een uitdagende visie voor de Nederlandse landbouw ontwikkelde. Boeren en burgers: iedereen is uitgenodigd!   

Vrij 5 nov | Kloostercollege Godfrey Nzamujo & Meino Smit | 20.00 – 22.00u | 12,50 | Kerk 

Klik hier voor tickets

* Voor dit programma heeft u een coronatoegangsbewijs nodig, via de app of op papier

 

 

Kloostercollege met Godfrey Nzamujo en Meino Smit

Locatie: Dominicanenkerk

Bestel tickets