Vlindervisioen voor Zwolle

Ben jij bezig je omgeving insectenvriendelijker te maken? Bijvoorbeeld in tuinen, plantsoenen, je balkon, of langs wegen? Misschien wel, misschien niet, misschien individueel, misschien samen met anderen. Deze avond kun je meedenken over een groener en biodiverser Zwolle.

Allereerst zal Gera van der Leun vertellen over haar succesvolle project in Tiel. Ze heeft vlinder- en plantenexperts, beleidsmakers en politici en honderden vrijwilligers op de been gebracht om van een kale parkeerplaats in het centrum van Tiel een geweldige vlindertuin te maken. Niet alleen vlinders zijn dol op de vlindertuin, ook vogels, bijen, andere insecten en mensen genieten er het hele jaar door van. De vlindertuin won in 2022 de Gelderse publieksprijs. Ondertussen gaat ze door met de rest van Tiel, samen met scholen, beleidsmakers en politici.

Geïnspireerd door haar creatieve aanpak, willen we ook voor Zwolle grootse insectvriendelijke ideeën ontwikkelen.Wat is er al? Welke nieuwe ideeën zijn er, en welke samenwerking is daarvoor nodig? 

Deze avond is vrij toegankelijk. Wel kunt u een donatie doen tegen de onkosten. Dat kan door tickets te bestellen. Uw tickets vormen dan uw donatie. Natuurlijk kunt u ook een donatie overmaken naar:

NL14 INGB 0000 8286 33 t.n.v. St. Dominicanenklooster
Zwolle inz. Programma, onder vermelding van 'Vlindervisioen'.

 

wo 24 mei | 19.30-21.00 u | Dominicanenklooster | gratis toegang, donatie tegen onkosten

 

foto: Edwin Barendrecht

 

Vlindervisioen voor Zwolle

Locatie: Dominicanenklooster

Bestel tickets