Feest van de Geest – De man achter de ramen

Met Pinksteren openen we de deuren van het klooster voor een kunst en klooster festival. Kunstenaars reageren op dat wat zij ontdekken in deze eeuwenoude traditie die verrassend bij de tijd is. Tijdens het festival kan je hun werk komen bekijken, ronddwalen door kerk en klooster of lekker een kopje koffie drinken in de kloostertuin. Ook aan de kinderen is er gedacht met een leuk kinderprogramma. Een festival voor alle Zwollenaren en buurtgenoten.

Voor het volledige programma klik je hier.

Als het klooster en kerk ergens om bekend staan, dan zijn het wel de prachtige glas in loodramen. Vooral het paarse raam in de kerk levert veel bewondering op. Maar hoe goed kennen we de man achter deze ramen? De ramen werden gemaakt door Pater Raymond van Bergen die van 1919 tot 1978 in het Dominicanenklooster woonde en werkte als kunstenaar. In deze periode maakte hij de grote brand van 1933 mee in het klooster, als ook de Tweede Wereldoorlog en zowel de opleving van het katholieke geloof als de neergang vanaf de jaren 60. Hij maakte de belangrijkste glas in loodramen en schilderingen in kerk en klooster, maar maakte ook portretten van verschillende Zwollenaren en alledaagse taferelen. Zijn medebroeders typeren hem als een humoristische man met een grote werklust.

Pater Raymond van Bergen maakte velen werken die we op deze dagen aan u zullen tonen. Daarnaast dagen we kunstenaars van nu uit om nieuw werk te maken geïnspireerd op het werk van Van Bergen, is er een leuk kinderprogramma met graffiti en stempels maken en zijn er rondleidingen.

Van harte welkom tussen 11.30-17.00 uur op 9 en 10 juni in het klooster. Ingang via de kloostertuin. 

 

toegang:             vrije toegang

 

Feest van de Geest – De man achter de ramen

Locatie: Dominicanenklooster Zwolle | Assendorperstraat 29 | 8012 DE ZWOLLE