Concert - Noorderlicht

Goos ten Napel, een oude bekende in het Dominicanenklooster, neemt vanuit Noorwegen zijn koor mee: Vår Frelsers kirkes kantori. Laaf je aan hun Scandinavische klankschoonheid.

Het programma zal bestaan uit Noorse kerkmuziek, van Edvard Grieg tot nieuwe muziek, en van Johann Sebastian Bach het motet Sei Lob und Preis mit Ehren (BWV 231). Voor een deel is de muziek gekozen bij het feest van Pinksteren. Organist Harm Jansen zal daarnaast enkele orgelwerken laten horen op het prachtige Adema-orgel van de Dominicanenkerk.

Na afloop van het concert staat er een drankje voor je klaar in de kloostergang.

Vår Frelsers kirkes kantori is verbonden aan Vår Frelsers kirke (Onze Verlosserskerk) in Haugesund, aan de Noorse westkust. Het staat sinds 2010 onder leiding van Goos ten Napel. Het koor legt zich toe op het uitvoeren van Noorse kerkmuziek, en de grote werken uit het kerkmuziekrepertoire. Vooral de  werken van Johann Sebastian Bach (Matthäus en Johannes Passion, Weihnachtsoratorium en de 'Hohe Messe') vormen de hoofdmoot van het concertrepertoire, maar ook de Requiems van Maurice Duruflé, Gabriel Faure en Johannes Brahms stonden de afgelopen jaren op het programma. Wekelijks verlenen 6-7 leden van het koor hun medewerking  aan de kerkdiensten in de Vår Frelsers kirke.

za 27 mei | 16.00-17.00 u | Dominicanenkerk | €12,50

Concert - Noorderlicht

Locatie: Dominicanenkerk

Bestel tickets