Kinderen en jongeren

Kinderen en jongeren

Kinderen (0-13 jaar) zijn van harte welkom in de kindernevendienst. Voorafgaand aan de viering kunnen ze gebracht worden in de Kloosterpoort.

CRÈCHE
Voor alle kinderen van 0-5 jaar. We gaan samen spelen in de Kloosterpoort. Als het mooi weer is, kunnen we buiten voetballen. Er zijn fietsjes, puzzels, knutselspullen etc. Vaak drinken we tussendoor ook nog een bekertje ranja. Voor aanvang van de viering worden de kinderen door hun ouders naar de Kloosterpoort gebracht en na afloop weer opgehaald. Voor meer info kun je terecht bij Jeannet van Giezen: email 

KINDERNEVENDIENST B
Voor alle kinderen van 5 t/m 8 jaar. De kinderen horen een verhaal, we praten samen over wat er verteld is. En vaak wordt er daarna geknutseld. Na de start van de viering gaan de kinderen samen met de begeleiders en het lichtje vanuit de kerk naar het Studium in het klooster. Voor meer info kun je terecht bij Lucinda Dol: email 

KINDERNEVENDIENST C
Voor alle kinderen van 8 t/m 13 jaar. We steken een kaarsje aan, delen wat er gebeurd is afgelopen week. Vaak hebben we een aantal weken lang een thema, iets met kerk en de wereld om ons heen. Dan luisteren we naar een verhaal of kijken een filmpje. Na de start van de viering vertrekken de kinderen samen met de begeleiders en het lichtje uit de kerk. Voor meer info kun je terecht bij Janetta de Cuba: email 

KLOOSTERBENDE
Elke eerste vrijdag van de maand komen we bij elkaar in het klooster. We spelen spelletjes, praten over verschillende thema's of gaan de stad in om iets goeds te doen voor mens en natuur. Dit jaar hebben we het over de Dominicanen en bespreken we Dominicaanse thema's zoals nieuwsgierigheid, compassie, waarheid en democratie. In de even maanden eten we vooraf samen. Dan beginnen we al 18.30 uur. Heb jij interesse? Aarzel niet om contact met ons op te nemen via de mail info@kloosterzwolle.nl of gewoon langs te komen!
Voor alle nieuwsgierige 11- tot 15-jarigen
Wanneer:
elke eerste vrijdag van de maand. Dat wil zeggen:  7 januari, 18 februari, 4 maart, 1 april, 13 mei, 3 juni 2022
Hoe laat:
In september, november, januari, maart en mei van 19.00 tot 21.00 uur.
In oktober, december, februari, maart en juni van 18.30 tot 21.00 uur

CHURCHCHILL
Vanaf dit jaar is er weer een 15+ groep! In oktober, december, februari, april en juni komen we op vrijdagavond bij elkaar in het klooster. We beginnen om 18.30 met gezamenlijk eten. Verder hebben we het vooral gezellig en bespreken we dominicaanse thema's zoals ontvankelijkheid, compassie en mystiek. Dit gebeurt natuurlijk interactief en jouw inbreng wordt altijd gewaardeerd. Heb jij interesse? Neem vooral contact op met ons via de mail info@kloosterzwolle.nl of kom gewoon langs! Kom je liever niet alleen? Vrienden zijn ook altijd welkom.
Wanneer: 18 februari, 1 april, 3 juni 2022
Hoe laat: van 18.30 tot 21.00 uur

BACKSTAGE
Elke derde zondag van de maand is er tijdens de viering Backstage. Dan praten we over verschillende thema's die in verbinding worden gebracht met de bijbel en de (dominicaanse) geloofstraditie. Voel jij je net te oud voor de kindernevendienst maar is elke week bij de volwassenen in de kerk zitten te saai? Dan ben je van harte uitgenodigd voor backstage!
Voor: 12- tot 16-jarigen
Wanneer: elke derde zondag van de maand
Hoe laat: van 10-11 uur

EERSTE COMMUNIE 
In een op hun leeftijd afgestemd programma bereiden we kinderen hierop voor. We geven een goede aanzet om kinderen te doen groeien in hun gelovig denken en zijn. Speels en grappig, zinvol en ongedwongen. Voor kinderen uit groep 4.

De info-avond voor ouders is woensdag 26 januari om 19.30 uur.
De feestelijke Eerste Communieviering is op zondag 22 mei 2022, 10.00 uur.
Voor informatie kunt u contact opnemen met: Josephine van Pampus | 038 425 44 00 

GROEIZEGEN
Achtstegroepers staan voor grote veranderingen: de puberteit en de middelbare school staan voor de deur. In een feestelijke viering helpen we deze kinderen op weg door ze te zegenen. Onder leiding van een enthousiaste groep vrijwilligers wordt er, voor de kinderen én voor de ouders, in aanloop naar deze viering een aantal bijeenkomsten georganiseerd.
Aan de hand van het thema “Ik spring… maar niet alleen!” wordt aan deze avonden op een leuke en gezellige manier vorm gegeven.
De info-avond voor ouders en kinderen is dinsdag 1 maart van 19.00 tot 20.00 uur.
De viering waarin de kinderen de Groeizegen ontvangen is op zondag 19 juni 2022.
Voor meer informatie: Corinne van Nistelrooij | 038 425 44 00