Gewijzigde openingstijden en gebedstijden

Er zijn de komende tijd enkele wijzigingen in de openingstijden van de Dominicanenkerk en in de gebedstijden van de communiteit. De redenen daarvoor zijn de voorbereidingen voor de feestelijke opening van de nationale viering van Bevrijdingsdag, en de verhuizing van de vier broeders.

Openingstijden kerkopenstelling

Op dinsdag 2 mei, woensdag 3 mei en donderdag 4 mei zal de kerk gesloten zijn voor bezichtiging. De kerk is dan volop in bedrijf om de feestelijke opening van Bevrijdingsdag voor te bereiden. Die feestelijke opening is enkel toegankelijk voor genodigden, maar zal live uitgezonden worden door RTV Oost (5 mei, vanaf 10.00 u). De provincie Overijssel heeft Kris Oelbrandt (deelnemer van het 'bezield wonen') een opdrachtcompositie verstrekt. Zijn werk 'Reaching out to Freedom' zal dan in première gaan.

Vervolgens is de kerk vanaf 12.00 u geopend voor Kaarsjes voor de Vrijheid. Vanaf 6 mei gelden de reguliere openingstijden en is er om 14.00 u een rondleiding.

Gebedstijden

Op 1 t/m 5 mei gaan de morgen- en avondgebeden (vespers) gewoon door, met uitzondering van de vespers op 5 mei. Op vrijdagavond 5 mei zijn er geen vespers.

Vanwege de verhuizing zullen er van 8 tot 14 mei geen gebedstijden gehouden worden. De dagsluiting op zondag 7 mei zal de laatste zijn. De gebedstijden worden hervat met de dagsluiting op zondag 14 mei, op Veerallee 21, het nieuwe onderkomen van de vier broeders.

Vanaf 14 mei zien de gebedstijden er als volgt uit:

 

Ma t/m do:      8.30 uur morgengebed (Veerallee 21)
                      19.00 uur vespers, dinsdag met eucharistie (Dominicanenkerk)

Vr:                  8.30 uur morgengebed (Veerallee 21)
                      9.00 uur eucharistieviering (Veerallee 21)
                      19.00 uur vespers (Dominicanenkerk)

Za:                 11.45 uur middaggebed (Veerallee 21)

Zo:                 21.15 uur dagsluiting (Veerallee 21)

 

Alle gebedstijden, zowel op de Veerallee 21 als in de Dominicanenkerk, zijn toegankelijk voor alle belangstellenden. Van harte welkom!