Verhuizing van de vier broeders

Zoals u weet gaat het hele kloostercomplex door de nieuwe eigenaar Herstructureringsmaatschappij Overijssel (HMO) duurzaam verbouwd worden. Men neemt aan dat deze verbouwing tweeënhalf tot drie jaar zal duren. Naast de huurders die al vertrokken zijn, is ook aan de vier broeders die er nu wonen gevraagd om rond 1 mei een andere woonplek te zoeken. HMO wil dan met de verbouwing beginnen.
Wel is vanwege de asielcrisis de vertrekdatum van de Oekraïense vluchtelingen die nog in het klooster wonen, enkele maanden uitgesteld.
Hoewel kerk, oratorium/sacristie, bijsacristie, kapittelzaal en Kloosterpoort ook eigendom zijn van HMO, zijn deze ruimten voor lange tijd aan de Stichting van het klooster in vruchtgebruik gegeven.
Ook hier zullen noodzakelijke verbouwingen plaats vinden.

Het is steeds het verlangen van de broeders geweest om bij leven en welzijn na de verbouwing hier terug te keren. Daarom is gezocht naar een woonplek in Zwolle van waaruit zij dagelijks contact kunnen onderhouden met de geloofsgemeenschap, Kloosterpoort en met Anneke en Kris als leden van Bezield Wonen.                                                             

Tijdens de zoektocht naar een tijdelijke woonplek kwam begin dit jaar  het gulle aanbod van een woonhuis aan de Veerallee 21 (8019 AC), waar alle vier broeders gezamenlijk kunnen wonen.
Er is nu besloten dat in de week van 8-14 mei de broeders gaan verhuizen. Tot die tijd blijven alle gebedstijden en -plaatsen onveranderd.
In het Presenteerblad van mei zullen de veranderingen gemeld worden.

De broeders zijn dankbaar voor de grote hulp die zij van vele kanten ervaren, waardoor zij contact kunnen blijven houden met kerk, Kloosterpoort en leden van Bezield Wonen.

Namens de broeders,

Wijbe Fransen o.p.