Psalms Electrified

Ervaar in dit meditatieve concert de kracht van stilte, eeuwenoude teksten en nieuwe muziek. Gitaarvirtuoos Wiek Hijmans liet zich inspireren door de eeuwenoude de psalmen - elke dag een psalm, elke dag een nieuw muziekstuk voor zijn gitaar. Hij ontdekte dat ze dan weer als nieuw worden, en iets zeggen over ons, vandaag.

Zelf schrijft hij over het project:

Een haarscherpe spiegel, die me onvermoede details laat zien, mooi en lelijk. Wonderlijk, hoe oude woorden zo precies kunnen raken. Psalmteksten zijn voor iedereen, juist ook voor wie in een verdrukte situatie zit. Ik kon het pas helemáál voelen door zelf mee te doen. Met mijn gitaar op schoot. Nieuwe muziek haalt iets van heel ver weg, heel dichtbij.

In het Dominicanenklooster, waar dagelijks psalmen worden gezongen, valt zijn project Psalms Electrified helemaal op z'n plek in de prachtige akoestiek.

Tijdens het concert wisselen muziek en voordracht elkaar af. Henk Vogel zal verschillende moderne vertalingen en bewerkingen voordragen in zowel het Nederlands als in dialect.

Voorafgaand aan het concert, om 19.30u, zal Wiek Hijmans iets vertellen over zijn project. Van harte aanbevolen!

 

do 9 mrt | 20.00-21.00 u (inleiding om 19.30 u) | Dominicanenklooster | €12,50 (ook aan de deur te koop)

 

Luister alvast een psalm van Wiek Hijmans:

Zie hier een korte documentaire over zijn project:

 

Psalms Electrified

Locatie: Dominicanenkerk

Bestel tickets