Dubra Korenfestival

Elke twee jaar nodigt het Dominicanenklooster een hedendaagse componist van koormuziek uit. Na de succesvolle edities met sir James MacMillan en Morten Lauridsen is in 2022 de Letse componist Rihards Dubra ingegaan op de uitnodiging voor het korenfestival. Dubra componeert zowel vocale als instrumentale muziek die regelmatig op internationale podia te horen is.

Componist Rihards Dubra

Naast Rihards Dubra is ook Paul Smith, mede-oprichter van VOCES8 uitgenodigd. Hij is een innovatieve en creatieve artiest, dirigent, componist, een inspirerende docent die zeer bekend is met de werken van Rihards Dubra. 

Paul Smith, VOCES8

Aan de Korenbiënnale werken vijf koren mee uit Zwolle en omgeving. Op vrijdag 11 en zaterdag 12 november zullen zij door Paul Smith gecoacht worden in de uitvoering van Dubra's muziek, in het bijzijn van de componist. Deze masterclasses zijn een unieke kans voor koren en dirigenten om deze muziek en de VOCES8-methode zich eigen te maken.

Op zaterdagavond 12 november zullen de koren de muziek van Rihards Dubra ten gehore brengen in een slotconcert, afgesloten met een prachtig stuk door alle koren tezamen. Zowel Rihards Dubra als Paul Smith zullen hierbij aanwezig zijn.

Er zijn tickets te koop voor alleen het concert (€15) en voor het bijwonen van de masterclasses op zaterdagmiddag én het concert (€20). Er is daarnaast een beperkt aantal vrijkaarten beschikbaar voor jongeren onder de 18 jaar, te reserveren via deze website.

 

za 12 nov | 13.00-17.00 (masterclasses), 20.00 (concert) | Dominicanenkerk | €15 (concert), €20 (passe-partout), €0 (jongeren onder 18, beperkt aantal)

 

Dubra Korenfestival

Locatie: Dominicanenkerk