Kloosterbioscoop - Where are you, Adam?

In de meimaand worden verschillende programma's gekleurd door het thema 'vrijheid'. Zo ook deze kloosterbioscoop (met inleiding door de filmmaker!), over de vrijheid van een leven in eenvoud.

Deze film dompelt je onder in het dagelijkse leven van een afgelegen klooster op het Griekse schiereiland van de berg Athos. De beelden van het kloosterleven zijn vol authentieke personages en alledaagse heiligen, en komen tot ons bevrijd van de wikkels van alledaagse prioriteiten. Wat naar voren komt, is een fascinerende blik op het ongeëvenaarde leven van een bloeiende kloostergemeenschap in het midden van de eenentwintigste eeuw.

Bij deze kloosterbioscoop zal de Oekraïense filmmaker Aleksandr Plyska aanwezig zijn en een inleiding verzorgen over de film. Er is ondertiteling in het Nederlands en het Oekraïens. De opbrengst van de kaartverkoop zal ten goede komen aan vluchtelingenwerk in Oekraïne.

Praktische informatie

Bereikbaarheid en parkeren
Het klooster bevindt zich op loopafstand van het Centraal Station en bushalte Park De Wezenlanden.
Kom je met de fiets? Die kun je stallen op de parkeerplaats, langs de slagboom aan de achterzijde van het klooster (Assendorperdijk)
Kom je met de auto? Die kun je bij het klooster parkeren voor €6. Het is waarschijnlijk voordeliger om in de straat te parkeren of bij het provinciehuis.

Toegankelijkheid van het klooster
Het klooster wordt klaargemaakt voor een grootschalige renovatie en verduurzaming. In die voorbereidingsfase is het gebouw (tijdelijk) iets minder goed toegankelijk.
Bij de parkeerplaats is een ingang met enkel een trap (zo’n 5 treden). Bezoekers met een rolstoel of rollator ondervinden daarvan de meeste hinder.
Voor hen is er aan de zijkant van de kerk (op de hoek van de Assendorperstraat en Luttenbergstraat) een rijhelling.
Heel binnenkort zal er een extra rijhelling worden geplaatst bij de parkeerplaats, om deze vervelende situatie te verhelpen.

Verloop van de avond
Voordat de film begint, zal Aleksandr Plyska een inleiding houden over de film, en na de film (die duurt ca. 80 minuten) kun je – na een korte pauze – hem van alles vragen in het nagesprek.

 

di 23 mei | 19.30-21.30 u | Dominicanenkerk | €10

Kloosterbioscoop - Where are you, Adam?

Locatie: Dominicanenkerk

Bestel tickets