Volle kerk tijdens Kerstsamenzang

Er zijn veel mensen die in de periode rondom kerst wel 'iets' in een kerk willen meemaken, maar niet naar een viering zouden gaan. Ook vinden veel mensen het leuk om nog eens uit volle borst bekende kerstliederen te zingen. Daarom nam in 2018 een aantal Aquinoleden het initiatief om een kerstsamenzang op te zetten. Dit was in 2018 zo'n succes dat een nieuwe traditie was geboren. Al direct was duidelijk dat er in 2019 weer een samenzang zou komen.

Dit is afgelopen zondag op 15 december geweest. Op deze editie kwamen nog meer bezoekers af, de kerk zat vol en er moesten zelfs klapstoelen bijgezet worden! Er waren, naast Aquino, 5 blazers en een pianist/organist die de zang prachtig muzikaal omlijstten.
De kerk was sfeervol aangekleed met kaarsen en Frans van Oosten vertelde een warm kerstverhaal. Er werd inderdaad uit volle borst meegezongen, wat bij de bezoekers hopelijk een gevoel van verbondenheid opleverde.
Om dat warme gevoel nog even vast te houden was er na afloop warme chocolademelk, glühwein met door koorleden zelf gebakken lekkernijen in de kloostergangen.