Veranderingen in de kindernevendienst

Jarenlang was er op de zondagen tijdens de vieringen sprake van crèche, kindernevendienst B (4-7 jr) en C (8-12 jr). Dát gaat veranderen. We zijn dit seizoen gestart met onderstaand programma voor de kinderen.

Kloosterclub!     

Voor alle kinderen vanaf groep 3

Wanneer?   

1e en 3e zondag van de maand. (Geheugensteuntje: K van Koffie drinken + K van Kloosterclub)
En in de advent en 40-dagentijd élke zondag.
Data: 18 sept. – 2 okt – 16 okt – 6 nov – 20 nov
Advent: 27 nov – 4 dec – 11 dec – 18 dec

Hoe?

De kinderen gaan vanuit de viering naar de Kloosterpoort. Daar gaan ze aan de slag met de lezing die ook in de kerk te horen is. Speels en creatief, zodat het verhaal ook echt tot leven komt. Ze komen terug in de viering na het tafelgebed en kunnen ter communie gaan. Kinderen die nog geen 1e communie gedaan hebben komen naar voren met gekruiste armen en krijgen een kruisje op het voorhoofd.

Andere zondagen

Als er geen Kloosterclub is zijn de kinderen welkom in de viering. We vinden het belangrijk dat kinderen vanaf groep 3 meer van de liturgie meemaken. Ook al begrijpen ze niet alles, ze kunnen er al op jonge leeftijd iets van ervaren. Want de viering is zoveel meer dan alleen ‘begrijpen wat er gezegd wordt’. God maakt zich kenbaar op veel verschillende manieren: misschien door het licht in de ramen, door de klanken van het orgel of in een mooi lied. Misschien in de oogopslag van de voorganger tijdens het bidden of in het kneepje in je hand van je moeder.

Ik herinner me de kou en het donker in de kerk met kerstmis.

Ik mocht op eerste rij zitten toen mijn juf ging trouwen!

Er was veel dat ik niet begreep, maar dat gaf niet. Ik vond het fijn omdat we met z’n allen  samen waren.

Natuurlijk kan de viering soms (te) lang duren voor een kind en daarom zijn er in de schuifkast achter in de kerk geschikte leesboekjes en puzzels.

Elke zondag Oppas!

Voor kinderen tot ongeveer 7 jaar is er wél elke zondag tijdens de viering oppas in de huiskamer van de Kloosterpoort. Kinderen gaan dan voorafgaand aan de viering naar de oppas.

Let op, helaas hebben we op zondag 25 december en op 1 januari 2023 geen oppas.

Begeleiding Kloosterclub

Het team van de Kloosterclub en de Oppas bestaat uit enthousiaste inspirerende mensen. Wil je ook eens meedraaien om te kijken hoe e.e.a. gaat? Mail gerust naar corinnevannistelrooij@dominicanenzwolle.nl

Kloosterclub voor ouders

Je kind gelovig opvoeden is niet meer vanzelfsprekend in deze tijd. Met elkaar bespreken we wat inspirerend is en wat lastig, waar je tegen aan loopt en wat helpend is. En daarbij gaat het ook om je eigen visie op geloven en je eigen geloofservaringen.

do 13 okt | 19.30 – 21.30 | huiskamer Kloosterpoort | €5,- |
Begeleiding: Corinne van Nistelrooij | opgave via www.dominicanenzwolle.nl