Terugblik - Minipelgrimage

Op vrijdag 5 juli ging een groep van bijna 20 mensen op 'minipelgrimage'. Ze begonnen bij het ochtendgebed in de Dominicanenkerk, waarna ze wandelden door stad en natuur en op gezette tijden stilhielden voor momenten van bezinning. Broeder Jozef oefende de gebedshoudingen met hen, de pelgrims deden het Bergklooster aan, broeder Wijbe reflecteerde op de 'spiritualiteit van vakantie' bij Huis Arnichem en broeder Jan deelde gedachten over de (innerlijke) kloostertuin, bij de gerestaureerde tuinen van Mien Ruys. Uiteindelijk kwamen ze terug bij het klooster aan, voor een avondmaaltijd en de vespers in de kerk.
 
Een greep uit de reacties van deelnemers:
 
"Het heeft me mooie inzichten, stof tot nadenken en fijne verbindingen gebracht."
 
"Een wandeling lijkt zo simpel, maar kan ons meer rust brengen dan we misschien op voorhand denken. Deze dag was absoluut voor herhaling vatbaar, en ik ben dankbaar dat ik erbij mocht zijn."
 
"Een dag om nog lang op terug te kijken!"
 
"Moe, maar met een goed gevoel."
 
De minipelgrimage verdient het inderdaad om herhaald te worden. Niet alleen de deelnemers, ook de organisatoren (veelal vrijwilligers zonder wie de dag niet mogelijk was geweest) ervoeren het als een goede, heilzame dag!