Synodaal proces

“De Kerk van God is in synode bijeengeroepen”. Met deze woorden geeft paus Franciscus een geweldige boost aan een beweging die onlosmakelijk hoort bij Kerk-zijn in de wereld. Je bent samen op weg, en daarin is Kerk ten principale een luisterende en lerende Kerk alvorens ze een onderwijzende Kerk is. Gá met elkaar in gesprek, is de boodschap, vertel elkaar wat goed gaat op die gelovige weg, wat steekt, wat inspireert en wat heeft de ander jou te vertellen? Wie is jouw reisgenoot, en wat vertelt de grote Reisgenoot, de Heilige Geest, jou daarin?

Wie wil met anderen in gesprek gaan over deze vragen, waarin je eigen ervaring in je gelovige leven het uitgangspunt is? Het kan zijn dat je dat als individu boeiend lijkt. Het kan ook zijn dat je verbonden bent met een groep die het mooi vind om daar gezamenlijk eens verder over door te praten.

Laat het weten wanneer je/jullie geïnteresseerd bent, dan gaan we aan de slag! Ik nodig iedereen uit te reageren. Stuur me een mail, ik hoop op reacties. Josephine van Pampus josephinevanpampus@kloosterzwolle.nl

Voor meer informatie over het synodaal proces: https://www.rkkerk.nl/category/dossiers/uitgelicht-synodale-kerk/