Nieuws uit Fastiv - Zomervakantie

De dominicaanse geloofsgemeenschap Zwolle ondersteunt Huize Sint Martinus de Porres in Fastiv, 75 kilometer ten zuiden van Kiev. Het tehuis staat onder leiding van de dominicaan pater Michael Romaniv. Op Facebook schrijft hij:

De eerste weken zomervakantie...

Voor kinderen onder normale omstandigheden betekent het veel zorgeloos plezier, maar tijdens de oorlog heeft vakantie ook een droevige schaduw. In onze opvang kregen we deze week 40 kinderen die geëvacueerd werden uit de stad Pokrovsk, regio Donetsk. Dit was een gezamenlijk project met het  “Grote broer liefdadigheidsfonds”. Het is bedoeld om kinderen te helpen hun innerlijke balans te herstellen en gekwalificeerde psychologische ondersteuning te verlenen.

Kinderen zijn ondanks hun wonden heel open en delen hun ervaringen, die ons heel bekend voor komen. "We kunnen eindelijk luisteren naar de stilte, we kunnen 's nachts slapen zonder explosies en schoten."

Onze kinderen van de Katholieke School St. Martinus de Porres gingen als revalidatie met leraren op vakantie naar ons vakantiehuis in Yaremchi in de Karpaten. Bedankt aan de weldoeners voor de financiële steun, zodat onze kinderen kunnen ontspannen.

Vanaf het begin van een volledige oorlog hebben onze Poolse vrienden, vrijwilligers en partners ons geholpen in deze moeilijke tijd. We zijn er heel dankbaar voor en waarderen elk gebaar van vriendelijkheid.

Dat geldt ook voor de ondervonden steun van de Dominicaanse gemeenschap in Zwolle voor hun voortdurende bijdrage voor het verlenen van humanitaire hulp.

Dankzij jullie donaties kunnen we anderen steunen. Ik ben dankbaar voor elk van jullie gaven en gebeden.

Ik gedenk jullie in gebed.

Pater Mykhailo Romaniv OP

 

Wilt u ook helpen? Dat kan via NL 11 INGB 0000 3910 23 t.b.v. Stichting Dominicanenklooster inzake Diaconie o.v.v. Fastiv.