Nieuws uit Fastiv - Twee jaar oorlog in Oekraïne

De dominicaanse geloofsgemeenschap Zwolle ondersteunt Huize Sint Martinus de Porres in Fastiv, 75 kilometer ten zuiden van Kiev. Het tehuis staat onder leiding van de dominicaan pater Michael Romaniv. Op Facebook schrijft hij:

 

Glorie aan Jezus Christus.

Vandaag is het precies twee jaar sinds de grote oorlog begon en tien jaar oorlog in het algemeen. Soms is het zelfs moeilijk om te herinneren hoe we vroeger leefden... Het is een andere wereld en we geloven dat er een dag zal komen waarop we ons zullen verheugen in vrijheid en overwinning. Wij danken God voor al onze beschermers, vrienden en sympathisanten. Ieder van jullie was en is een lichtje op ons pad! Bedankt voor de hand die werd uitgestrekt om ons te ondersteunen op de moeilijkste momenten, voor alle telefoontjes, sms'jes en gevoel voor humor.

Deze week zijn we in Kherson geweest, waar men voortdurend lijdt maar dapper blijft.

Samen met vrijwilligers maakten we voedselpakketten voor de meest kwetsbare inwoners, minder mobiele en alleenstaande personen. Door recente beschietingen is hun aantal gestegen. Wij danken u voor de steun aan deze keuken in Kherson.

We blijven geld verzamelen voor kaarsen, batterijen, lantaarns, luiers voor volwassenen, snelle kookproducten, generatoren, branders.

Dankbaar aan iedereen die reageert, voor elke donatie die je doet.

Bedankt!

Pater Michael O.P.

Wilt u ook helpen? Dat kan via NL 11 INGB 0000 3910 23 t.b.v. Stichting Dominicanenklooster inzake Diaconie o.v.v. Fastiv.