Nieuws uit Fastiv

De dominicaanse geloofsgemeenschap Zwolle ondersteunt Huize Sint Martinus de Porres in Fastiv, 75 kilometer ten zuiden van Kiev. Het tehuis staat onder leiding van de dominicaan pater Michael Romaniv. Hij schrijft het volgende en bedankt wederom de Zwolse gemeenschap, in het bijzonder de Werkgroep Vrede en Gerechtigheid:

 

Geprezen zij Jezus Christus!

De weekafsluiting zat vol met het ontmoeten van nieuwe en oude vrienden. Sinds het begin van de massale agressie van de Russische Federatie op ons land, bakken we samen met het San Angelo Cafe brood voor de behoeftigen en het leger. We hebben we 48.864 broden gebakken die vele door de oorlog getroffen hoeken hebben bereikt. Mensen namen dit brood altijd met grote dankbaarheid. Bedankt!

Deze week leverden onze vrijwilligers humanitaire hulp aan Odessa, waar momenteel veel ontheemden uit het zuiden van ons land zijn die hulp nodig hebben. In totaal hebben we deze week 1808 voedselsets uitgedeeld, oftewel 15.404 kg aan humanitaire hulp. We willen diegenen bedanken die na onze laatste publicatie ons hebben geprobeerd te helpen met luiers voor volwassenen en kinderen.

Het was een aangename verrassing om de heer Pawe ł St ilipno te bezoeken, de directeur van Stichting Hulp voor Slachtoffers of War, met wie we onze plannen voor toekomstige samenwerking bespraken.

We zetten het project "Warm in the nootcase" voort, gedurende een week hebben we 850 porties Oekraïense borscht uitgedeeld, we danken Olena Kudryaszowa van Univest Marketing LLC.

Wij willen onze dankbaarheid betuigen aan onze Zwolle vrienden Piet en Frans die ons deze week hebben gesteund en ons niet achterlaten in deze moeilijke tijd.

De collectie "volwassen" luiers voor zieken in Kharków gaat door, we hebben 800 pakken nodig in L en XL maten. Bedankt aan elke vrijwilliger voor hun werk en toewijding elke dag en aan iedereen die ons steunt! We zijn jullie dankbaar voor deze 346 dagen strijd, die we samen doen!

Pater Michael Romaniv OP

 

Wilt u ook helpen? Dat kan via NL 11 INGB 0000 3910 23 t.b.v. Stichting Dominicanenklooster inzake Diaconie o.v.v. Fastiv.