Nieuws uit Fastiv

De dominicaanse geloofsgemeenschap Zwolle ondersteunt Huize Sint Martinus de Porres in Fastiv, 75 kilometer ten zuiden van Kiev. Het tehuis staat onder leiding van de dominicaan pater Michael Romaniv. Hij schrijft het volgende en bedankt de Zwolse gemeenschap expliciet:

 

Geprezen zij Jezus Christus!

Een ontmoeting met Sinterklaas is de feestdag waar kinderen het meest naar uitkijken tijdens Advent. Kinderen schrijven meestal brieven en vragen hem om verschillende dingen die ze nodig hebben. Ik las er een paar. Kinderen vragen vrede en bidden voor het Oekraïense leger, ze willen studeren in de klassen en naar school gaan, en ze vragen ook voor degenen die het nu koud hebben, en ten slotte nog iets voor zichzelf.. :)

Ongeveer driehonderd kinderen ontmoetten de bisschop en ‘Miracle Maker’ in onze kerk. Bedankt aan alle helpers van Sinterklaas die helpen bij het organiseren. Speciale dank gaat uit naar de heer Artur en mevrouw Daryna Piskowski, getalenteerde artiesten, die liefdevol hebben ingestemd om een feestelijke actie voor kinderen en een spiritueel concert voor vrijwilligers op te voeren.

Morgen vertrekken we naar Kherson met cadeaus voor kinderen en voedselpakketten voor gezinnen die vooral getroffen zijn door de oorlog. We nemen ook warme spullen, medicijnen, luiers en voedsel mee. Deze week ging onze hulp naar weeskinderen uit het district Chernihowsky in het dorp Makiiwka, bedankt voor de samenwerking met vrijwilligers!

Bedankt aan Dominicaanse kloosters: Dominikanie Poznań - postgraduaat ministerie "Paleolit" en op Dominikanie Gdańsk voor het organiseren van liefdadigheidbeurzen, veel dank aan iedereen die om onze leerlingen gaf. Vergeet niet: jullie zorg is door onze kracht!  Wij willen de Ambassade van de Republiek Polen in Oekraïne bedanken voor hun steun in de organisatie van Sint-Niklaas met de aankoop van snoep.

We bedanken ook de gemeenschap van Dominicanen uit Zwolle: broeder Piet en Frans, die gaven drie jaar geleden de "echte kleding" voor Sint Nicolaas, en voor hun goede zorgen voor de kinderen van ons Huis. Elk jaar vragen ze of we de kinderen iets te geven hebben, en of we wat kunnen doen met de behoeften van de kinderen! Bedankt voor al jullie steun en gebeden. Bedankt aan iedereen die ons deze maand financieel heeft gesteund, die gebeld heeft, die dagelijks voor ons hebben gebeden.

Pater Michael Romaniv OP