Klimaatalarm | 14 maart

Klimaatalarm op zondag 14 maart 2021

In ruim 30 steden in Nederland, ook in Zwolle, wordt er op zondag 14 maart om 14.00 uur een Klimaatalarmdemonstratie op een plek met veel afstandsruimte gehouden (met inachtneming van alle geldende RIVM-maatregelen en in overleg met de gemeenten).

Vanuit het klooster klinken om 15.00 de klokken. Vanuit huis is dit ook online te volgen. Dit Klimaatalarm wordt gehouden om aandacht te vragen voor de klimaat- en natuurproblematiek. Bij de parlementsverkiezingen van 17 maart staan wij allen voor een keuze ook op dit zéér belangrijke thema.

Tijdens de Klimaatalarmdemonstratie kun je om 15.00 uur een klimaatalarm afgeven. Neem daarom een kookwekkertje, koe-bel, toeter, pan en pollepel mee en laat van je horen! De wekker op je telefoon kan ook.  Maar wel 1 minuut lang! Je kunt ook de buren in je straat of vrienden opwekken om mee het klimaatalarm te laten horen, vanuit de tuin of vanuit raam of deuropening. Wij vragen de overheid/het nieuwe parlement om een eerlijk en daadkrachtig Klimaatbeleid!  (Voor meer actuele informatie zie www. klimaatalarm2021.nl of Werkgroep Groene Dominicanenkerk, huub.wieringa@wxs.nl). Ook vanuit het Dominicanenklooster willen we ons alarm laten horen.