Bidden voor gewas en arbeid en gratis zaaipakket

Eens in het jaar wordt er, met name in protestantse kerken, een biddag voor gewas en arbeid gevierd. Dit jaar omarmt ook het Zwolse Dominicanenklooster deze gewoonte, om te verklaren dat we afhankelijk zijn. In wereld waarin veel maakbaar schijnt, leert het zaad ons een les: we kunnen het niet zelf laten groeien. We kunnen goede omstandigheden scheppen, we kunnen zorg dragen, maar de groei wordt ons gegeven.

Met deze viering vestigt het Dominicanenklooster tevens de aandacht op de ecologische en agrarische crisis. Deze confronteert ons met vragen over de manier waarop we aan ons voedsel komen en welke prijs er wordt betaald door mens, dier en aardbodem in de naam van eindeloze groei.

Daarnaast zal in de viering de komst worden aangekondigd van dominicaan Godfrey Nzamujo. Hij zal op uitnodiging van de broeders in november 2021 te gast zijn in het klooster om zijn verhaal te delen. Zijn bloeiende ‘Songhai Center’ in Benin is een innovatief ecologisch centrum en ‘zero waste farm’. Er wordt geen afval geproduceerd, alles wat over is dient als voeding voor iets anders. Zijn verhaal getuigt van hoop, visie en geloof. Helemaal als je stilstaat bij de plek waar Godfrey Nzamujo zijn droom begon te verwezenlijken: op een vuilnisbelt.

Omdat er in deze tijd al zoveel online en zo weinig tastbaar is, zijn er ter gelegenheid van deze viering zaaipakketjes samengesteld. Deze kunnen tussen 3 en 10 maart gratis afgehaald worden bij de receptie van het klooster (op werkdagen tussen 8:30 en 14:00). Wie niet in staat is dit zelf af te halen, kan een mail sturen naar programma@kloosterzwolle.nl, dan wordt het pakketje bezorgd.

De viering wordt uitgezonden op woensdag 10 maart 2021, 19:00 op kerkdienstgemist.nl. Na de viering is er gelegenheid om met elkaar in gesprek te gaan via Zoom. De link daarvoor vind je hier

De orde van dienst kun je hier downloaden.