Caribische gemeenschap

Caribische gemeenschap

BON BINI! asdf

WELKOM BIJ DE CARIBISCH-NEDERLANDSE GEMEENSCHAP IN ZWOLLE

Welkom op de pagina van de RK Caribisch-Nederlandse gemeenschap te Zwolle.

De kerkdiensten en activiteiten zijn voor iedereen die belangstelling ervoor heeft.

Waarom vieringen in het Papiamento?

Allereerst omdat er behoefte aan is. Daarnaast raakt het geloof en is het ook diepgeworteld in onze kern. Door de vieringen in het Papiamento te houden worden ze intenser beleefd. En komen de gelovigen meer in contact met zichzelf. Als laatste; de manier waarop de boodschap wordt verpakt en overgebracht is op z’n Caribisch. Niet te vergeten, de muzikale begeleiding van koor Emanuel. Caribisch Nederland bestaat uit zes eilanden. De benedenwindse eilanden: Aruba, Bonaire en Curaçao en de bovenwindse eilanden: Saba, Sint-Eustatius en Sint-Maarten. De voertaal op de benedenwindse eilanden is Papiamento en van de bovenwindse eilanden, Engels. In Nederland wonen ruim 130.000 Caribisch Nederlanders. In Zwolle ruim 1.500.

Demografie

Het werkgebied van de werkgroep is Zwolle en directe omgeving. In heel Nederland worden RK-kerkdiensten aangeboden. In de volgende plaatsen worden of kerkdiensten of een andere vorm van samenkomst c.q. aanbidding aangeboden: Almere, Amsterdam, Breda, Delft, Groningen, Hoogvliet, Nieuwegein, Rotterdam, Schiedam, ’s-Hertogenbosch, Tilburg, Zwijndrecht en Zwolle.

Plek binnen parochie Thomas van Aquino 

Sinds oktober 2014 worden de vieringen en activiteiten bij Rectoraat gehouden. Sinds 2015 hoort de Caribisch-Nederlandse gemeenschap officieel bij parokia Thomas d’Aquino (Pap.).

Plek binnen Aartsbisdom Utrecht

De vieringen in het Papiamento zijn bij het Aartsbisdom Utrecht geregistreerd. Tevens heeft de Caribisch-Nederlandse gemeenschap een eigen contactpersoon bij het bisdom. Deze bijzonder positie geldt niet voor de andere Caribisch-Nederlandse gemeenschappen.

VIERINGEN/ EUCHARISTIE IN HET PAPIAMENTO ‘MISANAN NA PAPIAMENTU’

Elke 2e zondag van de maand, met uitzondering van de maanden juli en augustus, worden vieringen in het Papiamento gehouden. De vieringen worden voorgegaan door pater Wijbe Fransen o.p. en opgeluisterd door koor Emanuel.

Assendorperstraat 29 | 8012 DE Zwolle | De ingang is aan Assendorperdijk 8 (achterzijde klooster).

De viering wordt gehouden in het Koorgedeelte van de kerk.

De viering is van 11:45 – 12:45 uur, na de dienst sociale activiteit tot ongeveer 15:00 uur.

Je kunt de vieringen ook vinden door ons te volgen op facebook >>>