Vrede, een verre droom?

Het Israëlisch-Palestijns conflict dat zo hevig oplaaide na 7 oktober 2023 houdt jou vast ook bezig. Het Dominicanenklooster organiseert in de maand juni twee activiteiten met het thema 'Vrede, een verre droom?' Tijdens de Kloosterbioscoop en het Kloostercollege laten we ons inspireren door vredesactivisten en verkennen we gevoelens van verwarring, verdriet, machteloosheid en hoop.

Op 20 juni 2024, Wereldvluchtelingendag, vertonen we in tijdens de Kloosterbioscoop de documentaire Hajo, een joodse vluchteling. Documentairemaker Jacqueline de Bruijn zal zelf aanwezig zijn en deelnemen aan het nagesprek.

Auschwitz-overlever en antizionist Hajo Meyer vluchtte na de Kristallnacht in 1939 vanuit Duitsland naar Nederland. Als vredesactivist was hij op latere leeftijd betrokken bij de oprichting van Een Ander Joods Geluid: 'voor Israël en Palestina, tegen bezetting en geweld'.

Klik hier voor meer info en aanmelding.

do 20 jun | 20.00 - 21.30 Dominicanenkerk (bovenoratorium) | €7,50

Op 25 juni 2024 gaan we tijdens het Kloostercollege samen met vertegenwoordigers van Vredesplatform Zwolle in gesprek over het Israëlisch-Palestijns conflict.

Sytse en Marlies Tjallingii nodigen je uit om gevoelens van verslagenheid, verwarring, verdriet en machteloosheid ten aanzien van dit conflict te verkennen.

Tijdens het open gesprek delen zij hun ervaringen en nodigen de deelnemers uit om met elkaar in gesprek te gaan over dit pijnlijke en complexe conflict, dat overal ter wereld haar sporen nalaat.

Klik hier voor meer info en aanmelding. 

di 25 juni | 19.30 - 21.30 | Kloosterpoort l €5