Nieuws uit Fastiv

De dominicaanse geloofsgemeenschap Zwolle ondersteunt Huize Sint Martinus de Porres in Fastiv, 75 kilometer ten zuiden van Kiev. Het tehuis staat onder leiding van de dominicaan pater Michael Romaniv. Op Facebook schrijft hij:

Vroeg in de morgen, net voor de dageraad, naar het graf van Jezus: vrouwen, die wij vredesdragers noemen, wilden niet in eenzaamheid in de schaduw van de dood blijven, wilden dichtbij degene zijn die ze lief hadden. De beloning voor hun liefde was een ontmoeting met de opgestane Christus, die zei tegen hen: "Wees niet bang, ik ben het."

In het midden van de nacht en de dood die ons achtervolgt, vooral deze afgelopen week, wanneer luchtalarm ons één voor één informeert over de dreiging van ballistische raketten en vijandelijk vuur in ons land, hebben we het geloof nodig van deze vrouwen die, ondanks het zien van de dode Christus, zich haastten naar het graf vol hoop.

In deze jaren van oorlog hebben we vele "vredesstichters" ontmoet die onze steun waren in de donkerste uren. Vanuit de grond van ons hart dank ik u vriendelijk, al onze vrienden die dichtbij blijven en we gaan vandaag samen met u uit naar de Opstanding.

Ik geloof met heel mijn hart dat hij degene is die "de dood heeft overwonnen”, want hij is echt verrezen!

Deze week stuurden we vrachtwagens naar Kharkiv, vooral naar de personen die in deze weken gedwongen werden te evacueren. We hebben ook de gedwongen ontheemden in de regio Tsjernihiv gesteund en honderden elektronische hulpverzoeken uit heel Oekraïne verwerkt. Deze week is het aantal verzoeken om gerichte hulp aanzienlijk gestegen, onder mensen in moeilijke omstandigheden en onder met dwang ontheemden.

Bedankt aan iedereen die gedoneerd heeft, we kennen jullie namen niet, maar alle donaties, al deze inspanningen hebben ons samengebracht om het leven van onze verdedigers te redden - Bedankt iedereen!

Moge de Opgestane Heer jullie en jullie families troosten en versterken!

Pater Michael O.P. in gebed voor jullie.

 

Wilt u ook helpen? Dat kan via NL 11 INGB 0000 3910 23 t.b.v. Stichting Dominicanenklooster inzake Diaconie o.v.v. Fastiv.